Υπεύθυνοι ασφαλείας e-learning

Το ΚΕΚ MASTER είναι εξειδικευμένο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης, διαθέτει άρτια οργάνωση και υποδομές, πανελλαδικά με πιστοποίηση κατά ΙSO 9001:2015 σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες, καθώς και από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού), εγγεγραμμένο στο Μητρώο Φορέων Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο παιδείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και εντάσσεται στο άρθρο 3 του Φ.Ε.Κ 1877/2008 που αφορά την εκπαίδευση προσωπικού φύλαξης λιμενικών εγκαταστάσεων.

Επίσης έχει πιστοποιηθεί από το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας), για την εκπαίδευση ιδιωτικού προσωπικού παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις επιχειρήσεων του κλάδου και καταρτιζομένων, πανελλαδικά. Για τη διεξαγωγή της εκπαίδευσης συνδυάζονται ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, ειδικές σημειώσεις, μελέτες περιπτώσεων, προσομοιώσεις εργασίας, και κυρίως σύγχρονο σύστημα e-learning για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση βελτιώνοντας τις συνθήκες εκπαίδευσης (μειώνοντας χρόνο και έξοδα).

Το ΜASTER KEK οργάνωσε και υλοποιεί τρία (3) εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα μεταξύ άλλων και στις σχετικές κατευθύνσεις του ΙΜΟ προκειμένου συμφώνως και με τις προβλέψεις της εθνικής μας νομοθεσίας, τα πρόσωπα που θα απασχοληθούν σε μια λιμενική εγκατάσταση να έχουν λάβει προηγούμενα όλες τις απαιτούμενες γνώσεις.

Οι λιμένες αποτελούν ουσιώδη κρίκο στο σύνολο της μεταφορικής αλυσίδας. Ο ∆ιεθνής Ναυτιλιακός Οργανισµός (ΙΜΟ) αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο τον ∆εκέµβριο του 2002 προχώρησε στην τροποποίηση της Διεθνούς Σύµβασης για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα (σύµβαση SOLAS - Safety Of Life at Sea) και την υιοθέτηση του διεθνούς κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιµενικών εγκαταστάσεων (Kώδικας ISPS –Ιηternational ships and ports security).

Ο σχεδιασμός ασφάλειας που ακολουθείται περιλαμβάνει καταρχήν την Αξιολόγηση Ασφάλειας όπου εξετάζεται η τρωτότητα των κριτικής σημασίας λειτουργιών, υποδομών και εξοπλισμού και οι συνέπειες μιας έκνομης ενέργειας σε βάρος αυτών, προκειμένου επιλεγούν ανάλογες στρατηγικές μετριασμού.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα:


Εκπαίδευση προσωπικού παροχής υπηρεσιών ασφάλειας & φύλαξης Λιμενικών Εγκαταστάσεων:

    Σύμφωνα με τον νόμο 1877/12.09.2008 το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας που διατίθεται στη λιμενική εγκατάσταση απαιτείται να κατέχει την άδεια εργασίας του άρθρου 3 του ν. 2518/1997 και να είναι εκπαιδευμένο ή πρόκειται αποδεδειγμένα να εκπαιδευθεί από αναγνωρισμένα προς το σκοπό αυτό εκπαιδευτικά κέντρα του εσωτερικού ή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν την ανάληψη του έργου της παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στη λιμενική εγκατάσταση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παραγράφου 18.2, του Β΄ Μέρους του Κώδικα ISPS.


Θεματολογία Εκπαιδευτικού Προγράμματος:

  • Οργάνωση Φύλαξης και εκτέλεση σχετικών με την ασφάλεια καθηκόντων σε λιμενική εγκατάσταση βάση ISPS code.
  • Αξιολόγηση του κινδύνου, μέτρα ασφάλειας στα πλοία και τις λιμενικές εγκαταστάσεις (πιθανή βελτίωση του υπάρχοντος σχεδίου ασφαλείας).
  • Συστήματα ελέγχου πρόσβασης ηλεκτρονικός εξοπλισμός ασφάλειας - έλεγχοι πρόσβασης και ζώνες περιορισμένης πρόσβασης.
  • Πρόσβαση στο πλοίο, χειρισμός φορτίου, παραλαβή εφοδίων πλοίου, μεταφορά ασυνόδευτων αποσκευών και παρακολούθηση της ασφάλειας του πλοίου.
  • Ανιχνευτές μετάλλων και scanners, Ανίχνευση υπόπτων φακέλων, πακέτων και δεμάτων.
  • Γλώσσα του σώματος, βία και επιθετικότητα και διαχείριση πλήθους - έλεγχος.
  • Τρομοκρατία – Όπλα μαζικής καταστροφής.
  • Σχέδιο αναφοράς συμβάντος.
  • Αρχές πυρόσβεσης.
  • Υγιεινή και ασφάλεια στους λιμένες (παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ατυχήματος).

Εκπαίδευση Υπευθύνων Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ) και αναπληρωτών τους:

    Σύμφωνα με την Εθνική Νομοθεσία για να αναλάβει κάποιος καθήκοντα ΥΑΛΕ και αναπληρωτή ΥΑΛΕ σε μια λιμενική εγκατάσταση, θα πρέπει να διαθέτει εκτός από τις απαιτούμενες γνώσεις του Κώδικα ISPS, πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εμπειρία στον τομέα ασφάλειας εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων ή εμπορικών πλοίων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι βασισμένο στις σχετικές κατευθύνσεις του ΙΜΟ και τις προβλέψεις της εθνικής μας νομοθεσίας κατά τις οποίες τα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να εργαστούν ως ΥΑΛΕ και αναπληρωτές ΥΑΛΕ σε μια λιμενική εγκατάσταση θα πρέπει να διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις όπως αυτές περιγράφονται στο Κεφ 18.1 του Β΄ Μέρους του Κώδικα ISPS προς εκτέλεση των καθηκόντων και των ευθυνών που προβλέπονται στις διατάξεις του Κεφ. 17.2 του Α΄ Μέρους του Κώδικα ISPS.


Θεματολογία Εκπαιδευτικού Προγράμματος:

  • Εθνική Νομοθεσία
  • Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (Δ.Ν.Ο - ΙΜΟ) & Κώδικας ISPS
  • Κανονισμός 725/2004ΕΚ
  • Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης
  • Αξιολόγηση Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (Αξιολόγηση κινδύνου)
  • Προσδιορισμός των πιθανών απειλών για τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποδομές, καθώς και της πιθανότητας να λάβουν χώρα, προκειμένου να θεσπίζονται και να κατατάσσονται κατά σειρά προτεραιότητας μέτρα ασφάλειας.
  • Προσδιορισμός, επιλογή και κατάταξη κατά σειρά προτεραιότητας αντισταθμιστικών μέτρων και διαδικαστικών αλλαγών, καθώς και του βαθμού αποτελεσματικότητάς τους όσον αφορά τη μείωση της ευπάθειας.
  • Οδηγία 2005/65ΕΚ
Εκπαιδευτείτε στη MASTER και επωφεληθείτε από την άμεση προώθηση του βιογραφικού σας σε μεγάλες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του ομίλου μας.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δηλώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας. Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στην MASTER A.E. δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.